Automaattiset palonsammutusjärjestelmät Datakeskukset, Serverihuoneet ja Sähkökeskukset

Laitteistojen kriittinen ympäristö datakeskuksissa tarkoittaa, että palonsammutusjärjestelmät ovat välttämättömiä. Tärkeitä ominaisuuksia palonsammutusjärjestelmälle datakeskuksissa ovat:

  • Nopea ja luotettava palon tunnistus
  • Nopea ja varma palon tukahduttaminen
  • Uudellen syttymisen ehkäisy
  • Sammutusaine ei saa vahingoittaa herkkiä sähkökomponentteja

Käytettäessa automaattista palonsammutusjärjetelmää datakeskuksissa, patentoitu tunnistinputkijärjestelmä takaa alkavan palon tunnistuksen luotettavasti. Tämän lisäksi voidaan käyttää rinnalla myös muita tunnistin menetelmiä.

Useimmissa datakeskusjärjestelmissä Wiejelo suosittelee käyttämään sammutusaineena FK5 sammutusnestettä. FK5 on nestemäinen aine huoneenlämmössä. Kohdatessaan liekin FK5 sitoo kemiallisen reaktion kautta lämpöä, joka jäähdyttää ja sammuttaa tulipalon välittömästi. Jäähdyttävien ominaisuuksiensa ansiosta FK5 ehkäiseen tehokkaasti uudelleen syttymisen riskiä. Sammutustapahtumassa reagoimatta jäänyt FK5 haihtuu välittömästi ja poistuu ilmakehästä seuraavan 5 vuorokauden aikana.

FK5 ei ole vahingollista datakeskuksen laitteistoille. Sitä ei tarvitse puhdistaa, pyyhkiä tai poistaa sammutusaineen purkautumisen jälkeen. FK5 on sähköä johtamaton sammutusaine.

Yhteystiedot

Onko sinulla kysyttävää Wiejelo
tai tuotteistamme ja palveluistamme?

Yhteystiedot