Automaattiset palonsammutusjärjestelmät Datakeskukset, Serverihuoneet ja Sähkökeskukset

Laitteistojen kriittinen ympäristö datakeskuksissa tarkoittaa, että palonsammutusjärjestelmät ovat välttämättömiä. Tärkeitä ominaisuuksia palonsammutusjärjestelmälle datakeskuksissa ovat:

  • Nopea ja luotettava palon tunnistus
  • Nopea ja varma palon tukahduttaminen
  • Uudellen syttymisen ehkäisy
  • Sammutusaine ei saa vahingoittaa herkkiä sähkökomponentteja

Käytettäessa automaattista palonsammutusjärjetelmää datakeskuksissa, patentoitu tunnistinputkijärjestelmä takaa alkavan palon tunnistuksen luotettavasti. Tämän lisäksi voidaan käyttää rinnalla myös muita tunnistin menetelmiä.

Useimmissa datakeskusjärjestelmissä Wiejelo suosittelee käyttämään sammutusaineena Novec1230 sammutusnestettä. Novec on nestemäinen aine huoneenlämmössä. Kohdatessaan liekin Novec sitoo kemiallisen reaktion kautta lämpöä, joka jäähdyttää ja sammuttaa tulipalon välittömästi. Jäähdyttävien ominaisuuksiensa ansiosta Novec ehkäiseen tehokkaasti uudelleen syttymisen riskiä. Sammutustapahtumassa reagoimatta jäänyt Novec haihtuu välittömästi ja poistuu ilmakehästä seuraavan 5 vuorokauden aikana.

Novec1230 ei ole vahingollista datakeskuksen laitteistoille. Sitä ei tarvitse puhdistaa, pyyhkiä tai poistaa sammutusaineen purkautumisen jälkeen. Novec1230 on sähköä johtamaton sammutusaine.

Yhteystiedot

Onko sinulla kysyttävää Wiejelo
tai tuotteistamme ja palveluistamme?

Yhteystiedot